Ni får det nu, hinner inte i morgon

Jag tänkte dela med mig av 2010 bästa minnen!



Vi började med att fira in året hos nicko!



Vi hade trevliga kvällar!



Vi spenderade många kvällar i kvarnbeget, mer eller mindre lyckade!



Vi for och bowlade



Jag och matilda gjorde joeström osäkert!



Jag, matilda och jenka spenderade en heldag med skoterkörning och täffade på dessa!



vi bastade och bubblade i bygdsiljum!



vi....ja...



Vi firade valborgs hos noa



vi umgicks som vanligt!



Vi myste hemma hos paue och drog sedan ut!



9A for till götet!



Någon kom på att köra 6 mil enkel väg för att övernatta, hur mysigt som helst!



Vi hjälpte 91orna (?) att ta studenten



9A skildes åt..



Vi firade midsommar i mjödvattnet och renbergsvattnet



Burträsk invarderade Piteå!



Vi skapade minnen i bygdsilijum



Vi (läs: jag och mimmi) slet som oxar i koministerparken



På lediga dagar bättrade vi på brännan (vissa iaf)



Vi gjorde mörka höstkvallar ljusa



Jag gav bilkörandet ett tappert försök



Jag nicko och jenka var uppe alldeles för länge..



Mimmi kom, åt, spydde, for..



Jag hade klassfest med hp!



Vi umgicks mer eller mindre varje ledig tid



Vi firade halloween!



jag och matilda for till jenny med de nya klasskompisarna!



Vi blev bjudna till Ebba och väntade in tiden hos syster



vi firade liten jul



vi tänkte basta..

Jag skulle kunna lägga upp 30 bilder till, minst. Dock känner jag hur sägen lockar och i morgon väntas en stor dag. Mitt 2010 har varit hur spännande, tragiskt, ledsamt och glatt som helst. Hoppas på ett ännu trevligare 2011!

// anki



 


pommac

Dags att pusta ut, nu när det äntligen blivit bestämt, hoppas jag då (!?)
Blir kära burträsket med kärt folk imorronkväll, dags att tagga upp.
Och kom ihåg att det blir till det man gör det till! :D



//Matilda


Medlem nummer fyra, åh jag är så lycklig!



// anki


29 December

Vad är det för dag idag?
Är det en vanlig dag?
Nej, det är ingen vanlig dag,
För det är Ankis födelsedag,
Hurra, hurra, HURRA!

Äntligen är hon "ikapp" oss andra.

Grattis på 16-årsdagen min underbara vän! ♥




05.10

Då hade man just satt sig till rätta i ett varmt och skönt rum. Att kriga sig hem i -24 grader klockan fem på natten är inget att rekomendera. Men det blev iallafall en hyglig start på denna 29 december. Nu ska jag sova. Förväntar mig att sova fram till cirkus 2 i morgon, minst!



// anki

tagga nyårs nu!

bläk, va less jag är på att smsa känner jag! Vi har äntligen kommit fram till hur vi ska göra på nyårs, jag hoppas det blir bra iaf, eller egentligen vad kan gå fel med massa gott folk omkring sig? ;)

Förövrigt har jag varit på stan idag med lisa, det blev snabbaryck för oss för vi kom på i morse klockan elva att vi skulle ta tolv bussen in. Jag kom iaf hem med lite behövligt småtjaffs. Och ikväll har jag varit med Lowa och Jenka. :)



//Matilda

28 december

Livet som 15åring börjar att lida mot sitt slut och det känns mer än bra. Jag känner mig redo för att fylla alla det 16 åren och mer än redo på ett nytt år! Tänkte visa lite bilder från mitt senaste år men kom på att det får komma på självaste nyårsafton. Istället bjuder jag på en 14årig skrutt med kompanion! // anki


jadu, här ska det stå något smart

Jaha, i morgon väntas skotern, grillning och madrassreace med tjejerna. Ikväll har vi bara dansat, dansat och dansat, så satans kul! // anki


Måndag?

Idag vaknade jag upp i Innansjön hos Emanuel, vi har blandannat varit duktiga och gjort pasta/kyckling sallad till oss och hans familj, ops, skrev jag vi? jag menade ju jag förstås hehe :)
Alldeles strax så sticker jag iväg till Jenka och där ska några planer smidas med tjejerna, få se vad vi kommer fram till för trevligheter!


//Matilda


Historien om hyveln

Förra året frågade min faster mig om inte jag ville vara med i julklappsleken. Då råkade jag, utan att tänka mig för säga att en osthyvel är väll inte direkt vad jag vill ha. Till julklapp det året kom den en osthyvel! Efter fem dager blev jag 15 år och i paketet gömde det sig en...osthyvel!

Igår när jag öppnade paketet från kusinerna fann jag denna osthyvel. Undra vad jag får i 16års present?



// anki

Söndag

Eftersom att denna bloggs uppdatering är = zero så tänkte jag överraska med två inlägg denna söndag. Jag tidsinställer ett inlägg där ni får se en julklapp jag fick. Världens sötaste lilla sak faktiskt. Nu ska jag rusa över till andra sidan vägen för söndagsmys.

ps. Matilda lever, men är hos emanuel för tillfället!



// anki

Livet som tomte

Njamensi, kanske ska ta och slänga in ett inlägg endå, såhär på kvällskvisten. Igår extraknäckte jag hos min kusin som tomte. Det första Lowe 6år säger är "Hej Angelica!". Åh, snacka om att känna sig löjlig. Där står jag i vad jag gissar är morfars röda gamla långkallingar och en stor lurvig tröja med filt som mage och så ser pojken vem jag är. KUL! Nu ska jag vila upp mig för att orka med morgondagens ståhej. Troligen blir det att inhandla skor på rean i ånäset! // anki

PS. Såg nu att virre kommenterat "säg då förfan att det inte är du på bilden". Om sanningen ska fram: det är en osminkad oglad liten tomteanki på bilden.



ho, ho, ho!



Blev ingen bastu igår, de råkade bli för varmt, hehe.
Idag är jag ute på äventyr!
(tidsinställt) // anki

God Jul!

Efter all julstress så kommer förhoppningsvis snart lugnet att lägga sig på jägarvägen. Det har slagits in paket, städats, plockats och piffats. Ikväll väntas julmat hos moster och sedan blir det bastu och kanske lite snöbad ? Ha en mysig 23 december och njut av lugnet, ljusen och värmen. Och självklart en underbar jul! Vi hörs troligen efter helgen! // anki




svartvitt






Min julklapp var ett halsband, superfint! // anki

puss

Tack sötnosar, för en jättemysig kväll! ♥



//Matilda

lilla julafton

Har kommit hem från en väldigt ovärd skoldag, fast ändå trevligt att få ett avslut på det hela, vi fick även schemat för vårterminen och jag tror ärligt talat att bättre schema få man leta efter riktigt länge. Men slut snackat om skola nu för nu har man 17 dagar att njuta av lov, hoppas dessa dagar går segt.

Ikväll blir det lilla julafton hos Lowa, jag minns att vi LOVADE varanda förra året att vi skulle ha det i år också, och se så fint vi håller vårt löfte <3

2008


2009


//
Matilda

Min kväll

Fort till stina och fick mig en välbehövlig uppfrächning (?) av mitt annars så eleganta hår. Man tackar, man tackar för hjälpen!

Annars ikväll så har jag pysslat på med: ingenting, eller jo..for förbi mormora sen stannade jag av och pratade med johan ett tag. Riktigt kul att få höra vad han håller på med på fritiden..hehe.



// anki


simma

Det var roligt att se niornas dans idag, fick jävligt lust att gå om nian och göra det igen haha!
Efter middan tog Jag och Jenka oss dom långa 250 meterna vi har till badhuset för att simma en stund, efter det blev det bubbel och bastu med ansiktsmask så nu känner jag mig ren och fräsch såhär innan jul (oj, lät som om jag bara tvättade mig en gång om året, riktigt så är det ju inte)

Sista skoldagen imorrn innan jullovet då, sköönt!



//Matilda


21 december

I morse när jag vaknade första gången så kände jag mig faktiskt lite krasslig så jag sov vidare och när jag vaknade andra gången mådde jag otroligt mycket bättre, skönt! Så när jag ändå missat bussen så for jag på 9ornas dans istället. Eller så var allt redan planerat..hehe

Efter dansen så drog jag matilda och alicia till lisa och där tillagade lisa varma mackor till oss. Nu är det bara kvar allt det mamma tyckte jag skulle göra. + att ikväll så ska stina få klippa av mina nötta toppar. Det behövs! // anki






yiihooo

Har klätt julgranen ikväll och allt känns underbart!
Det ända kravet som låg på mina axlar var att slå in Emanuels paket, jag försökte göra en liten specialare för att imponera men misslyckades, vad gör man åt det? Ingenting! :D

Imorrn blir det att ta lite "ledigt" kan ju behövas såhär två dagar innan vi får jullov. Näe men vi ska ju på Björnåkers och se niornas dans såklart!



Ska gå och mysa i soffan med mamma nu, hoppas ni (Anki, Linnea) inte tog detta inlägg perverst också!

//Matilda


Lördag

oh herre gud, och fru gud, och lilla jesus barnet så trött jag är! Klev upp imorse halv nio sen fick jag med mig Nikolina på stan idag, så där har vi roat oss och bränt lite pengar. Dock åt vi ingenting så då jag kom till mina kusiner bjöds det endast på en massa gofika, jag plockade för mig av typ allt för att jag var så hungrig började dock må illa snabbt där efter och orkade ingen tårta. Nyttig lunch skulle jag vilja säga, och middag blev det på krysset med familjen haha!
Tycker synd om Emanuel som snart ska komma för jag kommer nog slockna... ja kanske före han ens kommit:O



//Matilda

Städar-lördag

Nu är det inte ens roligt längre. Kläderna jag använde för tre veckor sedan ligger längst underst i soffan. Jag orkar inte städa men jag vet att det är den enda utvägen för att kunna använda mina kläder. Och mitt rum för den delen. Sanningen är att jag egentligen vill fara till Västby och chilla några minuter men inte går det i denna röra...Får helt enkelt ta och plocka bort lite för att mitt liv ska fungera igen. Nu är det slutsnackat. Nu ska det bli gjort!

// anki



ungefär såhär ser det ut just nu!

Du kan verkligen skrämma liv!

Lisa lever och livet är åter på banan. Nu i efterhand är det faktiskt ganska kul att jag smsade matilda, ringde lisa två gånger, hem till henne två gånger och smsade henne en gång. Ännu roligare är att jag väckte mamma och pappa för att jag var så rädd. Nu kryper jag äntligen ner under täcket och ser lite PH innan det blir en ny dag och fotboll på gympan! // anki


Lisa, lisa, lisa..

Kom hem från Lowa för några kvart sedan och efter det har jag desperat försökt få tag på Lisa, funkar det? nej.

Lisa: Hur gör vi i morgon, vilken match ska vi se?
Jag: Vi får se på datorn och sen skriver vi på msn, okej?
Lisa: Javisst!

Okej, nu är det så att jag startade datorn dirr jag kom hem för att få detta bestämt med Lisa. Jag inser att hon inte är inne och tänker därför det goda tanken: Ah, jag smsar henne! Smset gick iväg för cirkus en kvart sedan men hon har fortfarande inte svarat! Yes, sånt får man ta!

Menmen det blir nog kul för henne och stå där själv på gympan klockan 11 i morgon. HEHE // anki


 

bäbis

Ska ut med detta nu! Efter det bär det av till Lowa så då vet ni vart jag håller hus ikväll:D


//Matilda

länge sen

hej! :D
Jag skulle vilja formulera om Ankis lilla fras om att det inte händer något i livet, det jag menar är att det händer för mycket, så därför har vi inte tid att blogga!
Näe men faktiskt har det varit sjukt mycket skolarbete, men ALLT är klart nu. Dessutom har jag fått MVG i ALLA avklarade kurser än så länge, iofs är det bara två men ändå. haha(A)

Dagen började med massage och avslappning hela första lektionen sen blev det för min lilla grupp att visa upp vår vackra sång för klassen och efter det fick vi se lite annat smått och gott som dom andra hittat på.
Sista lektionen slutade som dagen började, med massage. Klagar inte!


Taggar lilla julafton på Onsdag.

//Matilda

Onsdag

Eftersom att Lisa som sitter här brevid mig just knåpade ihop entt inlägg så tänkte jag inte vara mycket sämre. Franskan nu på morgonen blev inställd men det visste inte vi förän vi kom hit till skolan idag..Yes, det blev att bänka sig med datorn för att nöta glosor. 

För ovanlighetens skull så slänger jag in typ den enda blid som finnes på denna dator. 4st 14 åriga flickor!

 t

Stackars ni

Och denna blogg är lika intressant som en död liten myra. Dock är det tyvärr inget jag och matilda kan rå för. Det händer bara 0 saker i livet just nu. Det kanske skulle vara idé att börja på en såndär liten lista? Vi får se. Imorgon blir det iallafall dans för våran del. Näst sista gången! Vi får väll se om jag kan grundstegen efter fyra gånger. Är inte direkt den mest snabblärda. Nu ska jag krypa till kojs framför PH. Älska livet! // anki


Lucia 13 december

Matilda, hon har ju sina snilleblixtar ibland. Denna gång hadlar det om att hon tog sitt pick och pack och sov i stan i natt. Själv lämnade jag hjärnan på vilning i helgen och glömde därför helt bort att jag kunde haft möjlighet att sova i stan jag också..Det betyder med andra ord att jag i morgon måste stiga upp 8.45 för att åka in med 10.10 bussen. Det mest tragiska i hela denna långa historia är att vi inte börjar förän 11.55..

Annars pillrar livet på i samma vanliga tankt och ikväll ska jag försöka att vaka fram till 22 för att hinna med ännu ett avsnitt av pensionärsjävlar. Det finns fan inget bättre. Klockren humor! Vi hörs // anki



luciabalen -09

Söndag

Igår hade vi lite glögg och mys här hos mig. Det togs hela tre bilder varav två icket kommer visas här. Ni får alltså en bild sen igår men andra ord!

I afton bär det av mot staden för bugg sen hem igen för att tagga upp till sista riktiga/hela skolveckan för detta år! //anki


dansen

Har kollat igenom dansen som vi nior gjorde i fjol. Vilka minnen man får! Nu vill jag veta en gång för alla vilken dag dansen är i år. Bara att kommentera. Jag måste veta innan i morgon och gissningar gillas inte! // anki





novell

Efter middagen idag var jag väldigt frustrerad kände jag, jag visste dock inte varför men sedan slog det mig att det var för att jag suttit inne hela denna Lördag framför denna fukttjuv till skärm! Och tro nu inte att jag suttit och degat facebook eller något, näe jag har faktiskt skrivit en novell på endast tre sidor som tog sin tid som ni förstår.
Men jag gick iallafall ut och gick en promenad med mamma och Ally i kylan när vi kom in tränade jag ryggen sen blev det en skön dusch och efter det kändes allt mycket bättre.

Min plan för ikväll var att vara med Emanuel och bara ha det allmänt mysigt, men det blir ju inte alltid som man tänkt sig för han hade nämligen andra planer för sig. Så jag har suttit framför tvn med mamma och Maja och sett "Så mycket bättre" istället.



Nu ska jag se PH sen sova.
//Matilda

Lördag med julmys!

Somnade efter två och vaknade klockan åtta av att mamma säger "är inte du vaken än? vi åker om 30 min". Great. det var bara att hoppa i kläderna och möta Umeå stad tillsammans med jenka. Vi har gått hel dagen i sökandet efter den perfekta julklappen, klänningen och maten. Lyckades vi? nja.. Kom hem med en klänning, ett pannband och chickensticks i magen.

Ikväll blir det brudar, glögg och möjligen hockey? Hoppas det iallafall. Läxan kan gå och dö och i morogn får jag lov att ta tag i mitt liv. Är det någon som har lite å göra kan ni ju alltid skriva en novell åt mig! tack på förhand // anki



Anki Jenka Lisa

OKej nu har det varit en liten "blogg paus" för min del i typ en vecka verkar det som hehe. Men nu är jag igång som aldrig förr, typ. För er som undrar så tror jag att jag faktiskt haft den ondaste smärtan jag någonsin upplevt, och det var i Söndags då jag helt enkelt inte tog mig upp ur sängen på egen hand. Men stark som jag är återhämtade jag mig fort. Är rätt rädd att hamna där igen men så får jag inte tänka för tankar kan faktiskt påverka fysiska tillstånd också, tro det eller ej! Hade arbetssätt och lärande prov idag, det gick super som ni kanske förstår.

Ikväll så har Lisa Jenka och Anki varit här och vi varit som fastklistrade i Idol, eller inte, vi hade på fyran hela kvällen men det är just och pass att jag vet vem som vann.

Snart ska jag gå och lägga mig och SOVA! ooh så skönt
Bjuder först på två passande bilder från i sommar




//Matilda

Onsdag

Idag har det varit en riktigt lång dag. Åkte i väg med halv åttan i morse och kom hem tio...men kul har jag då haft! Eller okej, skolan är väll inte det bästa. Den började med en utskällning från franskaläraren där hon diskuterade vårat straff med sig själv i fem min, sen rullade det på i samma gamla vanliga tröga takt. Efter skolan så åt och "pluggade" jag nicko och jenka på brinken innan vi drog i väg på buggkurs. Riktigt roligt blev det tillslut, dock är jag tyvärr ingen naturbegåvning..Men bättre lycka nästa gång. Nu ska jag sova. Kvart i nian i morgon. LYCKA! // anki


Tisdag

Håller just nu på att förbereder inför kommande dagar. Det kommer att bli ett heltstressat slut på denna vecka känns det som. Somnar gör jag varje gång jag tar upp lpln och helst vill jag bara sitta med datakunskapen och träna, fast det är det minst viktiga just nu...

Hur som helst så har jag tänkt trotsa allt vad läxa innebär och dra vidare mot badhuset och vattengympa med syster..om hon nu inte har ändrat sig. Skulle inte förvåna mig. Vi höres! // anki


Måndag

Kvällens planer var...Plugga, plugga, nöta läxa, nöta glsor, plugga och plugga. Det gick precis som ni anar, inte alls. Jag lurade mig själv att jag skulle testa på målbildsträning. Alltså lägga mig skönt för att se ett mål jag har i livet framför mig. Det tog två sekunder inna jag låg D-Ö-D i soffan. Batterierna tog slut helt enkelt. Vaknade till i paniken om att jag sovit bort hela kvällen. Så var icket fallet och tur det! Men nu tror jag att det är på tiden att jag återgår till mina favvisar. // anki



bjuder på 4 frächa brudar!


slödagen nr1

Eftersom att Matilda har gjort illa sig i nacken (hon är icket döende eller så, bara lite svårt att göra något) så får väll jag göra allt jag kan för att hålla bloggen vid liv idag. Kände för att berätta att kvällen kommer spenderas i soffan. Där kommer jag sitta med la famillia, hinka glögg och trå apelsin. Då vet ni! nu ska jag ut på äventyr. Jag styr från sängen till foffan. PIS! // anki


Igår

Igårkväll var det tänkt att vi skulle sitta 5 st i min soffa och tycka allmänt synd om oss själva. Mjukisbyxorna var på och huset var ostädat. Det hela slutade med att vi satt 13 pers nerträngda i två soffor och såg film. Menmen tur det var trevligt. Det finns tre bilder sedan gårkvällen men dessa skall omgivningen aldrig se. Så roligt ska vi inte ha helt enkelt. Istället bjuder jag på något helt annat! // anki



SPISEN

Gårdagen som spenderades hos Ebba blev ju riktigt trevligt, dock slutade den inte som planerat om man säger så men allt löste sig ändå. Hursomhelst så sa jag till busschaffisen att han skulle släppa av oss vid "Spisen" så när vi kört igenom Kåge stannade bussen mitt i ingenstans och öppnade dörrarna så vi antog att det var vi som skulle ut. Hela gänget går ut, bussen stänger dörrarna och kör sin väg. Vi står mitt i en korsning, det är bäcksvart ute, vi tittar oss omkring, man ser i princip bara åkrar, skog och något enstaka hus, och vi hade ingen aning om vilken av de fyra vägarna vi skulle följa. Det kändes lite grann som i en film faktiskt. Men tro det eller ej så hamnade vi faktiskt hos Ebba där några andra redan var, tillslut! :D

Jag har dock inga bilder, eller jo typ två mobilbilder med jättedålig kvalla hehe



//Matilda

gårdagens bilder
















Fredag

Men titta jag slänger nog in ett inlägg nu ändå! Fram till nu så har jag alltså lyckats med att skämma ut mig, tappa bort mobilen, blivit attackerad av franskaböckerna och sist men inte minnst så har jag tydligen lyckats att med att skita i att göra uppgifterna som stod på tavlan. (dock vet både jag och läraren att det inte stod något där..) Yes, livet leker! // anki



detta är bilden som finns på denna dator för stunden.

Torsdag

Stressad gånger 1000. Blev kvar dryga timmen längre på stan i hopp om nya täckisar. Resultatet blev ännu en ny jacka, men vad gör det? Efter stan blev det att bokstavligt talat att slänga på sig kläderna och rusar ner mot jenka för att sedan skynda vidare mot badhuset. Efter en timmes träning blev det att dra sig hemmåt igen får lite middag och sen har jag bara irrat omkring. Jag har en miljon saker att göra just nu men endå sitter jag bara här. Det ska städas, det ska packas, det ska göras läxa och klockan är snart 21.30 = napptime. Det ska nog gå det här, bara jag sliter mig här ifrån. I morgon stannar vi två bloggare i stan så vi hörs nog tidigast på lördag. // anki 

PS. kan inte ladda upp bilder.

FAN. VIRUS.

Torsdag?...

Gaah, får snart bokstävesutbrott. Vet inte vad jag ska göra för att bota mitt hata-franska beteende. Jag orkar inte öppna boken och sen så kommer den här veckan aldrig gå mot helg heller. Det har varit torsdag i hur många dagar som helst, men det är det även i morgon. Åh, snälla förstå min situation nu omgivningen.

Bortsätt från detta lilla textade utbrott ovan så mår jag som fisken i vattnet. Jag har egentligen inget att vara sur/stressad/arg osvosv över så livet borde ju leka. I morgon väntas ännu en tosdag, en torsdag med datakunskapstest om exel. Tur för mig att jag är natubegåvningen själv när det gäller datorer. Vi hörs! // anki



GILLA att bilden passar!


RSS 2.0