Inspark

Denna dag började precis som en helt vanlig onsdag (okej, min första onsdag som tvåa, men annars så..) Dock var det inte frid och fröjd hela dagen eftersom det var inspark av EK1orna. Vi var gulliga och klädde ut oss till indianer och sedan knöt vi fast dom i centralhallen. Där fick dom plågas länge och väl hehe. Nej vi var faktiskt inte jätteonda men kul hade vi då.
Nu ska jag ut och promenera med indianen nedan och jennifer!
//angelica

Tisdag

Efter två varv runt byn i olika motionsform så tyckte lisa att vi var väl värda en kakbit var. Efter en lite sen ankomst hittade jag mina vänner sittandes ute på lisas varma altan med nybakad kaka och tända ljus. Älskade tisdagkväll!
//angelica

Måndag

"Dagen flyter på utan problem" var vad jag kunde läsa till frukosten imorse. Det flöt på ganska bra då vi fick sluta en hel timme tidigare på fysiologin och anatomin. Att jag sedan har världens klockrenaste lärare i Nk och att idrotten inte innebar annat än planering var som grädde på moset. Tillsist så fick jag åka med snälla robin och karlsson hem så jag var hemma i tid med bussens avgång från stan. KING!
.
Nu ska jag ta och kasta mig in i duschen och krypa ner i lite sköna kläder och inta kladdkakepossition med mina vänner. Trevlig måndag allesammans!
//angelica

Söndagsmys

Ikväll har jag fått grillat till middag och efter det fick jag äntligen se "Hur många lingon finns det i världen", som jag väntat. Och vet ni? Jag var vaken hela filmen, exakt hela!
Imorgon är det måndag och jag startar med en lektion som jag inte vet vad det är.. men halv åttan är det som gäller iallafall. Okej livet, nu kööör vi!
antar att jag itne är den enda som lever på att bläddra igenom sommarens bilder och le ett tag?
//angelica

Söndag

Igår var det Lördagen den 27:e och för släktet Lundmark innebar det bröllop i Tavlesjö. Maria och Ola fick varandra och redan vid första solosången satt Angelica med tårfyllda ögon. Efter vigseln var det självfallet bröllopsfest som gällde och jag landade inte i sängen förän halv fyra. Idag har det alltså inte blivit mycket gjort annat än fångarna på fortet-maraton och det delvis med lilla a.
//angelica

Lördag

Igår blev det som sagt Fredagsmys hos Victor. Hem därfifrån fick jag med mig Nicko och vi slocknade båda två i mammas och pappas säng. Ikväll hade vi planer för att fara till stan men till vår besvikelse insåg vi kvart i fem att den enda buss som gick var tjugo över fem. Kan även tillägga att jag just komit hem från en svettig promenad med Ally vid den tidpunkten också.. Så vi får se till att hitta på något annat helt enkelt. Om någon timme kommer iaf Nicko hit igen och käkar med mig!



//Matilda

Fredag

Har som Matilda sa varit till Bygdsiljum ikväll. Där såg vi en film och vissa tog tag i möjligheten och dukade upp för en pn.
//angelica

Fredag

Tror inte det har hänt nått fränt idag förutom att hela klassen var extremt fnittriga på premiären av naturkunskapA med ny lärare, efter varje mening hon sa släppte alltid någon/några/alla ifrån sig ett fniss. Tror nog alla behöver sig lite helg helt enkelt.
Jag vaknade alldeles nyss upp från en powernap i soffan. Jag somnade för en timme sedan ihopp om att det skulle sluta värka i mitt huvud men ack, det gjorde det ej. Trots det blir det Fredagsmys i Victors hus i bgm har jag hört!


//Matilda

HOME

Vi är hemma! Eller ja, vi har ju faktisk varit hemma i över ett dygn nu men med en lat Angelica blir det inte mycket till uppdatering. Hade iallafall en OTROLIGT varm och bra vecka borta i Turkiet. Över 500 bilder är knäppta och jag ska försöka bjuda på det bästa när alla är i min dator.
//angelica

Torsdag

Denna skoldag har varit oförskämt lång! Efter skolan fick jag oväntat nog träffa älsklingen och säga hejdå innan han far till stockholm:] Nu är jag och min mor i Majsborres lägenhet i stan så imorgon blir det sovmorgon.
Näe, nu ska jag sätta mig i soffan och se fångarna på fortet och äta vindruvor med henne.

 

jag och mamma hihi.

//Matilda


Lyckosostar...

Två dagar har gått av skolan, allt känns precis som vanligt igen. Men bara för att vi går över till mörkare tider nu så har vi ju lovat oss att det inte ska bli trist för det. Därför får vi inte låta skolan ta död på oss. Bara att kämpa, kämpa, heja, heja!!
Det här sommarlovet har verkligen inte varit nått annat likt, jag tror inte det hade kunnat bli bättre!





Snart kommer dom heeeeeeeeeem!!!
//Matilda

Tack för en underbar gårkväll gott folk!


//Matilda

Lördag!!

Sommarlovet kunde inte ha fått en bättre start, därför hoppas jag att sommarlovets sista helg också kommer att bli ett minne man tittar tillbaka på med ett leende. Vi kommer att befinna oss i självaste Bygdsiljum hos Robin, men först ska vi förbi konsum och inhandla till surströmmingsklämman! Näe, nu har jag inte tid att sitta här längre, hoppas ni andra också får en trevlig Lördag.
//Matilda

Godnatt

Ikväll har vi sett på fotboll i bgm, kastat pil hos robin sedan kört till btk och hängt hos norrarna. Lugn kväll med andra ord, imorron får vi ta igen det!
Har för i övrigt insett idag att det finns änglavakt påriktigt♥
Denna söta bild är från min födelsedag.
Näe nu ska jag gå och lägga mig med telefonen vid örat, Godnatt på er!
//Matilda

Fredag

Den här morgonen började då tio gånger värre än gårdagen, men jag man får ändå glädja sig åt att det gick som det gick.
Det blev ju inte en alltför lång vistelse på stan igår för min del men att köpa tråkiga skolblock och bio hann vi med iallafall och det sistnämda blev desto roligare. Natten blev mysig som alla andra nätter denna vecka. Det blir nog att fara in till stan om några timmar igen men av helt andra själ idag, tyvärr..

hmm..?
//Matilda

dumma dumma busstidtabell

Igår vaknade vi upp i Nickos stuga, vi tog oss till konsum och sedan hem till mig för äta lunch tillsammans ute på altan. Efter att Anki Jenka och Nicko kvävt en geting var tog vi farväl av Anki och Jenka som just nu gör allt annat än att klaga antar jag. Igårkväll blev det kräftätande i stugan med släkten.
Denna dag.. Började dåligt, stod och väntade på bussen till stan i typ tjugo min som aldrig kom. När jag kom hem och kollade busstider IGEN insåg jag vilken klant jag är. Så hade det inte varit för det hade jag varit i stan med Nicko och Lisa vid det här laget.. Får ta en senare buss, kul.
"Tvillingarna"
Du bör hålla ditt program så flexibelt att du utan större besvär kan klara de ändringar som troligen blir nödvändiga.
Stämmer inte horoskopet i norran så säg!
//Matilda

Onsdagen

Då for vi, en veckas semester och total avslappning väntar i ett stekandes hett Turkiet. En vecka med världens bästa Jennifer och fyfan så bra vi kommer få det! SES!
//angelica

Bastu

Ikväll är sista kvällen i burträsk på en vecka. Sista kvällen i sverige också för den delen. Håller på att vara galet nervös och därför känns det jättebra att jag spenderar natten med tjejerna. Ska bli supermysigt med bastu uppe i åbyn, som för i övrigt är ett av dom finaste ställerna jag känner till!
Sist vi bastade där!
//angelica

Glad idag

På några småtimmar förflyttar vi oss upp till Nickos stuga i åbyn. Där blir det bastu, bad och andra trevligheter. Det kommer att sluta med att vi myser ner oss och sover över där också.

//Matilda

Hej på er!

Snart åker ju Anki och Jenka iväg mot en aning mer paradisliknande ställe än det här sunkgråa Sverige och då hade jag väl tänkt ta igen lite bloggande hehe.
Jag har som vanligt inte varit hemma i helgen heller men nu ser det ut som att jag blir hemma ett tag framöver. Det betyder ockå att jag ska umgås med vännerna dygnet runt om jag så vill, om vi så vill, om dom så vill(?)
Färdigjobbat var det nu också, skönt må jag säga även om jag har varit ledig så mycket mer än jag jobbat denna sommar. Dessutom har jobbveckorna gått väldigt fort, vi har varit duktiga på roa varandra om vi säger så.
Den här bilden tycker jag om!
//Matilda

Måndag

Det är riktigt hektiska dagar här i burträsk. Igår var vi ut på sjön en kort timme och skulle kolla fiskelyckan. Inge vidare då det första som hände var att robban tappade draget, båten tog in vatten och vips var klockan fyra. Båten fick återta kajplats och vila lungt och för min del var det jobb som väntade, gudstjänst dessutom.
Efter ännu ett hårt arbetspass med mycket skratt tog jag och matilda mopederna till nicko där även lisa var. Där smeds det planer om sista lediga veckan och senare på natten smet jag och nikolina in i lisas hus för att roffa åt oss ett paket pasta carbonara så magarna fick bli mätta innan hemgång.
Idag är det jobb som står på schemat och just nu är jag hemma på någon typ av långlunch. Funderade ett tag på att pormenera men tankarna gick fort över till att packa resväskan. Än så länge gapar den tom men med tanke på att jag har fullt upp kommande dagar också så borde jag kanske göra något åt det. Får fundera vidare på det där..
behöver jag nämna att jag älskar min kamera på mobilen?
//angelica

och här borde det stå något..

Blev en liten spontan tripp till bodbyn/kvarnriset ikväll. Tur man har världens bästa pappa som gladerligen både skjutsade och hämtade igen mig! Efter tolvsnåret och fram till nu har jag haft hit finaste Nikolina. Lördagen slutade betydligt bättre än den började!
//angelica

Lördag, fina lördag

Har varit en pigg och allert dotter idag. Började redan imorse med att följa pap och bror ut med båten för att beskåda nattens fångst. EN liten stackare hade krypit in i buren och snälla som vi är så släppte vi all fångst i sjön igen. Det var ändå för lite för att koka det.. MEN, mitt duktig-dotter liv tog inte slut där, jag klippte även gräset åt mor min och tacken man får är att hon, tillsammans med bror kliver in när jag står i duschen och hinkar en 10liters hink med kallt sjövatten över stackars mig. Denna lördag har levererat med andra ord!

Nu är det bara att hoppa i kläderna och åka vidare mot moster där det förhoppningsvis ligger lite konsumkräftor på bordet!


förra året!

//angelica


Underbart bra!

Tänkte skriva något klokt och fint här innan jag lägger igen ögonlocken för natten men kom inte på något bra. Istället bjuder jag på fina minnen från sommaren som jag hämtade hem från Lisa tidigare idag.






och nu ville inte datorn kämpa mera för ikväll.. men mer bilder från sommaren kommer troligt vis innan resan. Natti!

//angelica


Fredag

Idag är en bra dag. Det är sol för första gången på jag vet inte hur många dagar. Kräftfiske ikväll och turkland om fem dagar. Ungefär lika glad idag som på bilden nedan!



//angelica


Torsdag

Vilklen fin onsdag jag hade, åt underbart god mat i sällskap av bästa, tack tjejer ♥. Slocknade illa kvickt och vaknade upp av en hejdå kram från syster som idag åkte 100 mil åt fel håll igen. Idag har jag, tillsammans med mina arbetskamrater, jobbat häcken av mig. Kom hem efter kvart-i-halv-tokig (halv elva) och kastade i mig lite nattkäk innan jag mös/myste ner mig i soffan hos jennifer framför the blind side och kunde inte hjälpa att jag föll pladask för big mike. Har haft en bra torsdag.

Imorgon är det fredag och kräftfiskepremiär i burträsket!



//angelica   

Godnatt

Har precis kommit hem från en jättetrevlig kväll hos Frida med tjejerna. Vi har grillat, vi är riktiga grillmästare må jag säga. Efter maten bjöd Frida på efterrätt. Nu ska jag lägga mig och sova och samtidigt vila maten, det var länge sen jag kände mig såhär proppfull. Nästan jobbigt faktiskt

.Jag har tyvärr noll bilder från kvällen.. ännu.
//Matilda

Grattis!

Innan jag kryper till sängs måste jag ju bara passa på att gratta storlarsa på 18årsdagen!

Strösta grattis från tjejerna som driver din favoritblogg ;)
//ankiomuttan

Snabba ryck

Trampar iväg mot nicko inom fem min och vad kvällen har att erbjuda har jag ingen aning om. Får iallafall inte bli att för sent för min del eftersom jag försov mig imorse.. vaknade två minuter i 10 och fem i brukar jag vanligtvis stå utanför matilda. Nu, stressa vidare mot jenka, sen vidare mot karlssons. Hörs!
en dag på jobbet förrförra veckan tror jag.
//angelica

Tisdag

Dagen har bjudit på skattjakt och tio ungar, eller egentligen var det väl vi som bjöd på skattjakten. Därefter massa lek och bus. Efter jobbet blev det hemmagjord palt hos mommo och moffa. Alldeles strax ska jag hoppa in i duschen, har varit så frusen idag så något mer passande än en varm dusch kan jag inte komma på.
Sen ser vi väl vad det blir av en kväll som denna.
//Matilda

Someone like you

Degar someone like you med min hesa röst. För stunden så låter jag som en 12årig pojke och när jag ska säga åt vovven/någon dum människa på skarpen så låter jag som en smurfliknande sak. Förutom det, och att min höga temperatur gör så att jag svettas av att locka håret/borsta tänderna så mår jag toppen. Ikväll ska jag vara med fina tjejer så jag klagar inte. Imorgon börjar vi på sista jobbarveckan och nu är det bara 9 dagar kvar till sol, bad och värme. Håll ut!
thihi, söta 14/15 åringar (?)
//angelica

Uppdatering: rättade några meningar/stavfel pga mamma som tyckte jag skrev som en 12årig pojke också..

Jag är lycklig

Det känns som att jag har glömt bort hur solen ser ut, kanske hur man bloggar också.. Men helgen har varit grå som ni kanske märkt men ack så mysig ändå. Fredagen blev det ju som sagt att spendera lite pengar på stan, på kvällen blev det räkfrossa på Värds. Därefter for vi en sväng förbi fiskis (okej, kanske inget man kör "förbi" bara sådär men) Där var vännerna + andra torvslusk och humöret var uppe på topp.
Lördag var det släktträff och sånt trevligt.. Lördagkväll blev jag bjuden på bio och kinamat (observera att jag fick klart för mig att det inte gjordes som en romantisk gest, även om det var det jag hoppats på) Söndagen sov vi, slöade, sov, såg film, sov osv.
,
Även idag öser regnet bara ner.
//Matilda

23.34

Räkmackan satt där den skulle och dom tre tårtorna som stod ute på altanen till efterrätt smakade inte heller så dåligt. Intog soffläge efter inskopad mat och socialicerade mig cirka 2% med omvärlden. Fick med mig Jennifer ut på en sväng runt samhället och insåg att denna söndagkväll varken kunde bli längre eller bjuda på annat eftersom jag ska vara fit for fight 09.30 imorgon. Badet i piteå ska invarderas av fyra galningar och väckarn ringer redan 8. Känner en svag doft av försovning redan nu..
Passande bild och men hej, vi klagar inte
//angelica

Söndag

Lisa bjöd på tacos igår, flera gånger om. Vi fick besök av resterande delar av familjen och pipleken var i full gång. Ingen går hem före fem var vad bobby skämtade om där vid elva tiden. Det hela gick som han ville eftersom jag inte var hemma förän sex imorse. Hade iallafall en skön lördagkväll/natt och lisa måste vara den bästa kocken. 

Idag är det söndag och det är storkalas för alla lyckostar som fyller/ska fylla åren. Det bär av mot stackis för en räkmacka i det dåliga vädret, vad kan vara bättre än det? 

 

Och jag levererar nu den ända bilden som knäpptes igår. Kul bild så att säga.

//angelica


Bild

HAHA, hittade denna bild på lisas blogg. Har svårt att inte sluta skratta och bjuder er därför på lite lördagsunderhållning.


//angelica

Lördag

Min fredagmorgon började med att jag försov mig, han nätt och jämt med bilen till stan, glömde mitt pass och fick inte hämta mitt nya sen skulle självfallet skomakarn ha stängt.. Tur jag har en god arbetskamrat som kom med mitt gamla pass så nu är det nya iallafall fixat!
På afton åkte vi iväg till fiskis för att umgås med torvarbetarna. Konstiga men för det mesta trevliga filurer det där. Johan hamnade i dumstruten och vi andra dansade till dansbandslåtar (?) och ronny och ragge.. hehe.
Idag har jag gjort absolut så lite så möjligt. Hälsade på nicko på jobbet och ikväll är jag bjuden till andersson på middag!
Trevlig lördag då allesammans!
//angelica

Mot..

fiskis!
//angelica

Godnatt påriktigt

Ursäkta för mitt upprepande inlägg av Ankis, men efter jag skrivit det och insåg att Anki redan uppdaterat vår dag orkade jag då fan inte radera mitt.
Trött, ska sova NNUUU, aaah!

Godnatt

Det var vattenlek som bjöds på i K-parken idag vilket resulterade i 11 ungar och en massa vatten.. Och ikväll var det självaste frälsningsarmén som spelade i logen vilket resulterade i ca 80st 60+are och därmed massa disk. Klockan 22.00 var jag hemma och mitt rum skrek "städa mig" En halvtimme senare satt jag igång och nu är jag klar, klar för att sova i 7h innan jag ska upp igen och då blir det stan med Anki och Jenka.

//Matilda

Torsdag

Slet in i det längsta på parken idag. Närmare 80 pers hade bestämt sig för att besöka den lilla delen av åbyn som tillhör kyrkan så mycket disk blev det. Efter den hårda dagen som även bestod utav vattenkrig eller mer "alla mot anki" så hälsade jag på fröken karlsson och familjen nr 2. Klev alltså nästan just precis innanför dörren och ska snart krypa i säng för imorgon ringer väckaren 07.05 och sedan bär det av vidare med storstan. Kan det vara andra gången denna sommar som jag gästar det stället?
Första bästa opassande bild fick det bli!
//angelica

Godnatt

Kom precis hem, dock for jag från Jenka för drygt en timme sen och riktigt så lång tid tar det ju inte att gå dessa 200-300 meterna(?) men jag och Nicko fastnade ute i sommarnatten där en stund innan vi var redo att gå hem. Vi hade för mycket otalat med andra ord. Nu ska jag ta och kryp i säng, imorgon väntas ännu en dag med arbete, börjar iofs inte förrns 12.00 och jag hade inte direkt tänkt gå upp före skammen imorgon som vissa andra men. Sov gott!
//Matilda

Sommarkväll

För en gångs skull så har en dag i kom.parken dokumenteras med finfina bilder. Vi började dagen med att ha "liten och stor" men tyvärr kom det ingen.. Istället bestämde vi oss för att fylla lillpoolen med kallvatten så vi har något att busa på med imorgon. Självfallet var någon tvungen att testa den och denna gång fick matilda bli offret. Efter det for vi ner på försammlingshemmet och bakade bullar i mängder.
*
Efter ett hårt 8 timmars pass satt jag mig på moppen och brummade ut till nabben, där blev jag uppplockad med båten och sen åkte vi ut på en liten tur på sjön. Nu har jag just kommit hem, svalt middagen bestående av mackor och ska strax krypa under täcket. Imorgon tänkte jag nämligen stiga upp innan skammen hinn sko sig, hehe
*
//angelica

Tisdag

Idag, efter den hårda dagen i k.parken så var det bara hem och iväg igen nästan. Fick äran att vara barnvakt åt tre stycken dundersöta barn med jennifer. Vi hann med att leka i två lekparker, äta glass, spela gitarhero och läsa barnböcker på engelska. När modern till barnen kom hem så styrde jag och jennifer trampcyklarna till nicko där vi snackade och skrattade. Underbart.
//angelica

Tjing!

Nu bär det av till PukoNicko!
//Matilda

Tisdag

Nu var det ett tag sen igen men jag kan väl skylla på att jag haft viktigare saker för mighaha. Har iaf spenderat min helg i lycksele, Söndagkväll var det gudstjänst, Igår långnäset sen till Paue på kvällen.
Idag har det givetvis varit jobb i K-parken och asiktsmålning stod på schemat, jag målade två hundar och ett monster, mycket stolt. Dessutom klarade jag mig igenom lunchen med mina arbetskamrater också. (Zebbe och Anki är två sjuka människor för de som undrar)
Ikväll hoppas jag på att någon vill va med mig.
//Matilda

Kort och gott

Började denna måndag med en promenad i det fina vädret sen tattade jag skjuts med robins båt över till långnäset där vi solade och badade. Kvällen har spenderats hos paue i nölåbyn med vänner och två skräckfilmer. Då vet ni vad vi har hållit på med (har spenderat stora delar av dagen med mutte) idag.
//angelica

RSS 2.0