Valborg

Eftersom att Matilda verkar ha fått något fel så får väl jag lov att hälsa er trevlig valborg. Det blir som sagt att tända grillen hemma hos mig, förhoppningsvis få i sig en matbit som inte är allt för bränd och sen så får vi se vart kvällen tar slut. 

Bilderna kommer från förra årets firande.




//angelica 


Fredag

Det blev en riktigt trevlig kväll hos Robin trots att vi såg filmen jag aldrig i hela mitt liv skulle se igen. Det blev med andra ord paranormal activity 2 som skrämde livet ur oss (mig) även denna kväll. Efter filmen hann vi tjejer bara smyga iväg på toan och när vi kom ut igen så var kladdkakan redan i ugnen, flitit jobbat! Har dock lite invändningar mot smaken och det hade vi alla så ballerinorna fick åka fram. Sen så får jag ju inte glömma att nämna att Alle blev utan hår ikväll när rakapparaten åkte fram. Trevlig kväll helt enkelt och imorgon vankas grillning på jägarvägen så det är nog bara för fröken Lundmark att krypa i säng. Sussa sött!



//angelica

Bygdsiljum

Om cirkus halvtimmen så ska jag sitta fint i volvon och sen bär det av mot bygdsiljum för film och trevligt umgänge i någon timma.



//angelica

Att vara sjuk

Det blev en hemmadag idag och jag är ganska säker på att jag håller på att bli galen. Jag har redan börjat föra diskussioner med mig själv, jag har inte solat och det trots att solen faktiskt visat sig idag, jag sitter inte framför tvn och jag spelar inte tetris. Jag gör absolut ingenting. Jag har bäddad min säng två gånger denna dag sen har jag till och med städat en gnutta. Jag har sovit en timme, lockat mitt hår och till och med jobbat på rapporten och till sist så har jag nog aldrig varit mer träningssugen. Att jag är rastlös är en underdrift.



//angelica

Torsdag

tjena! Det har inte varit en alltför jobbig dag idag men när jag kom hem tänkte jag att jag skulle träna direkt men sen tänkte jag att jag nog skulle lägga mig i sängen ett miniplutt tag, och gissa vad som hände! Jo, jag somnade. Jag utnyttjar inte nätterna som jag bör göra och det sätter sina spår.
Jag ska strax äta och efter det vet jag inte om vi kanske skulle och se fotboll(?) Men när matchen är klar hörde jag att det skulle bli film hos Robban iaf!


Nu är min mat klar, tjing!

//Matilda

Snodde bilden från frida

Natten var förjävlig och morgonen blev stressig som stryk. Hittade inte åt mitt busskort och i paniken fick jag lov att ta en näve 1 kronor och i samma stund insåg jag att min skoldag skulle kosta hela 64 kronor. Förbannad och slut hoppade jag på bussen och vem sitter där och håller mitt busskort om inte Lars-Åke? Oj vilken lycklig människa jag blev!

Nu vill jag bara ha lite tyck-synd tankar eftersom att jag blivit förkyld. Jag som i vanliga fall aldrig blir riktigt förkyld tror därför nu att döden är på ingående. Så aja, tack på förhand.



//angelica

Bilden ger mig minnen!

Vi fick sluta redan klockan 12.55 idag, och förhoppningsvis kommer det att se ut så varje Onsdag fram till sommarlovet! Trots den korta skoldagen blev det ändå 16.15 bussen hem. Vi for nämligen in på stan och har varit där och gått runt, runt, vissa av oss hittade något att ha på valborgs och jag var lyckligtvis en av dom.
Ikväll ska jag nog bara vara hemma, kan inte komma på när jag senast bara var hemma!? Jag ska iallafall ägna mig åt att nosa lite lätt på ett skolarbete och träna en omgång. Det blir bra det Matilda.



Det fanns så gott som 0,00 bilder på datorn så det fick bli en gammal bild jag lyckades föra över från mobilen.

//Matilda

Lisa

Till min stora förvåning så blev det häng hos Lisa ikväll. Vi lyxade till och med till det med mjukglass på våning nummer tre, inte helt dumt det inte. Jag känner att fantasin inte flödar och att lilla hjärnan nog behöver lite sömn, nu bums. Godnatt!




//angelica


Tisdag

Sådär ja, första dagen är gjord! Blev inte så hemskt som jag kanske trott men det har nog mycket att göra med att jag och matilda snålåkte med snälla Lena hem. Skönt att slippa den där löpturen till bussen, det bar som upp hela min dag.

Nu ska jag och matilda ut med vovven min och efter det ska vi försöka slita jenka och lisa från matteböckerna. Vi behöver nog ett lycka till!



//angelica

Slut på det roliga

För att variera inläggen lite så kan jag säga att även jag har haft ett jättebra påsklov! hihi.
Imorron kommer jag förmodligen inte komma piggare till skolan än vad jag var innan lovet. Det där med att sova har hamnat lite i kläm under lovet skulle man kunna säga, det har helt enkelt inte funnits så mycket tid till det.

För en stund sen kom jag hem från stan, jag mamma och Majs har varit och ätit på Viking och sett bio, "water for elephants" den var högt över mina förväntningar, åh

Tagga skola nu!




//Matilda

Måndag - sista dagen i frihet..

Jag har spenderat sista dagen på lovet utomhus och ångesten bara kryper sig på. Sista lovveckan innan sommalovet är redan slut och nu är det 7-8 veckor av plugg och skola. Måste iallafall erkänna att jag haft en underbar vecka. Sovit lite, varit ute mycket, gjort ingenting i flera dagar, inte rört en ända läxa, varit på bodan, umgåtts med härligt folk och grillat. Att göra om veckan hade jag inte tackat nej till.



//angelica


Kvälln

Tanken för kvällen var nölåbyn med så blev det inte. Istället blev det tredje våningen och sen hem till Ante för film. Det slutade såklart med att en och annan somnade till, bjussar därför på två trötta pojkar!



Nattinatti //angelica


Sommar på riktigt??

Det är typ ett under att jag redan är hemma! Igår tog jag nog ändå rekordet eftersom jag kom hem strax före fyra, min kära mor verkar dock inte förstå varför man ska vara uppe hela nätter, men allt blir ju så mycket roligare då, eller vad beror det på egentligen? ;)

Måste jag säga något om det underbara vädret idag, mer än underbart? Jag, Lison och Anki har som sagt  legat ute som jag antar dom flesta andra också gjort. Middagen serverades på Lisas altan. Kvällen spenderades hos Bobby med Jenka Anki och några killar.




Godnatt på er!

//Matilda

Lördag

Slumrade visst till hos Nicko igår istället och vaknade till där vid 10. Alldeles för tidigt egentligen men när man tittar ut så känns det helt okej ändå. Nu beger jag mig mot varmare bräddgrader (matildas altan) tillsammans med Lisa och där ska vi jobba på brännan.
 

//angelica

Bilder

Jag vet att det ända ni gör om dagarna är att sitta och vänta på bilderna sedan onsdagens bravader. Jag är lika övervänt som ni så här får ni en bråkdel av bilderna, det är vad jag lyckades sno med mig från Lisa igår. (fridas bilder)









//angelica

den 22 april

Det är inget skämt och ingen myt att långfredagen är just det, lång. Steg upp efter mitt på dagen (jag vet, fy skäms) och jag har hunnit ut och träna, sola tills mitt tålamod tog slut, duschat och till sist degat alldeles för mycket tv och dator. Lik förbannat så är klockan inte mer än fyra.

Ikväll packar jag med mig tandborsten och slumrar till hos Jennifer, Kung.



//angelica

Långfredag

Hej mina vänner, det blev inte så lång sovmorgon som jag hade tänkt mig idag. Dessutom for vi hem väldigt sent från Lisa igår. Hursomhelst har mamma och pappa stökat på i köket (Ha aldrig ditt rum vägg i vägg till köket) Och solen lyste in och jag hade spratt i benen så jag kunde inte somna om helt enkelt.
Nu har jag inte tid att sitta här längre för jag har viktigare grejer för mig, klockan tre är det bara att hoppa in i bilen som kommer köra oss till kusinerna i Bastuträsk. Jag hoppas jag inte kommer hem allt försent ikväll, vill inte missa något roligt!



//Matilda

Bilder från tisdagen







Nu ska jag ut för att lapa lite sol, kul att man föddes helt utan pigment.

//angelica


Onsdag

Jag är nästan säker på att detta påsk lovs tidigaste kväll är på väg att inträffa. Har iallafall haft en riktigt trevlig dag idag. Den började lite härligt på stan i toppenväder och sedan var det bara hem, packa väskan och trampa mot paue. Där bjöds det på grillat och kubbspel. Oavgjort blev det i matchen för er som är nyfikna. Efter maten tog vi våra fartiga transporteringsmedel vidare mot jenka för film och sedan avslutades det på vinkelgatan, precis som många andra gånger. Svinbra dag helt enkelt.

En blid får ni nu, resten senare. 

  

//angelica

Onsdag

Jag tror att jag måste sätta fart på denna dag (Fast har faktiskt redan hunnit varit på konsum och varit ute med Ally), eftersom någon tydligen tyckte att dammsuga hela huset skulle passa mig utmärkt just idag.. Dessutom ska jag också hinna träna och absolut, senast halv tre ska Matilda befinna i duschen! Vilket betyder att jag endast har en timme på mig.
Klockan 16.00 ska jag och brudarna nämligen vara hos Paue och där ska det grillas!



//Matilda


fullrulle dygnet runt!

Grattis till Jag, Lisa Jenka och JP som ägde ut de andra på boda borg idag!!! :D

Just nu sitter jag och väntar på Jenka, när hon är här följer vi kurvan utanför mitt hus upp till Paue och därefter vidare till kiosken och träffa resten, grillning står på schemat ikväll!




//Matilda

Boda borg

Imorse ringde väckaren 08.00, klockan 09.00 klev jag upp och klockan 10.11 satt jag på 225:an mot staden. Vi bestämde oss igår för att göra något av alla dessa slappa lovdagar så det fick bli boda borg. Efter vi inhandlat lite lurre (lunch, fyndigt!) så begav vi oss mot vitberget. Trevligt hade vi och det trots att mitt lag (team humlor?) förlorade med en ynka liten stämpel mot team JP. Mina bilder kommer nu, paue och lisas kommer inom en snar framtid.  





Hela två stycken "roliga" lyckades jag knäppa. Hoppas på bättre lycka hos någon av dom andra.

//angelica


Måndag

Jag fortsätter att leverera med endast en liten rad som inlägg. Om sanningen ska fram så samarbetar inte hjärnan och fingrarna för tillfället.

Bjussar iallafall på en bild från kvällen.



//angelica


-

Nu tar jag med mig min trogne soffchillare på fyra ben ut på promenad sen blir det tredje våningen hos lisa, tack och bock!

 

//angelica

Måndag

Kvällen igår blev minst sagt sen, speciellt för mig som annars alltid somnar till någon kvart. Jag trodde därför att jag skulle lyckas sova bort hela denna dag men det gjorde jag inte heller. Istället så bjöd lisa med sig på min simtur på badhuset och vi lyckades göra mycket förutom att simma... Med andra ord så har jag varit på badhuset sedan ett och inte fått mer än 30 längder simmade. Bra jobbat!



//angelica


Flickor i baksätet

Gårkvällen blev som ni redan hört lite utöver det vanliga, men jag klagar inte!
Jag och Jenka somnade strax före fem imorse, konstigt nog kändes det inte alls som att klockan var så mycket, det kan dock bli spännande att se hur länge man orkar vara vaken ikväll.

//Matilda


03.10

Det som skulle bli en filmkväll visade sig bli film, spökhus, bilkurra och en film till men är det påsklov så är det. Nu ska jag göra ett tappert försöka att somna i min ensamhet. Har haft sällskap tre nätter i rad men för en tuffing som jag så blir det nog inget problem!

Sussa sött!


//angelica

Söndag

Näe precis,(Tanken är att ni ska ha läst Ankis inlägg före) för nu ska jag hoppa i ett par andra kläder och dra iväg till Anki!
 


Hoppas ni inte sett denna bild alltför många gånger;)
Vi hörs sen!

//Matilda

Sådär såg vi ut för ett år och en dag sedan.

Idag är det söndag, en söndag utan en massa måsten men ändå är jag redan less. Funderade ett tag på att sola men det blåste för mycket, funderade även på att gå/jogga en sväng men blev för lat. Nu funderar jag på att fortsätta dagen med att bara göra inget och vi får väl se hur det går med det, oftast brukar det inte funka.



//angelica

wihoo!

Nu har vi fått lite hjälp med datorn så den funkar igen, dock finns inget ljud men.
Tänkte nu att en snabbuppdatering om vad som pågår i mitt liv skulle vara intressant, eller kanske inte. Kan väl kanske ändå säga att både Fredag och Lördagkväll blev lugna kvällar med film och sånt + massa mysiga människor.
Idag har jag varit barnvakt åt mina söta kusiner, vi har varit i lekparken, byggt lego och ätit chokladbollar. Vi har också invigit mormor och morfars nya lägenhet där det bjöds på tacos för halva släkten!



Godnatt, sov gott!

//Matilda


Lördag

Nu bär det av mot Lowa sen sover jag borta även denna natt. Jennifers säng blir det som våldgästas ikväll.



//angelica


LOV!

Igår blev det lite av en spontan övernattning hos Nicko och ikväll bär det av mot staden för lite övernattning där med. Har inte så mycket mer att säga än att jag önskar er ett bra lov, det har jag tänkt ha!



//angelica

jordgubbar

Just nu befinner jag mig hos Anki, framför hennes dator som ni kanske  förstår. Hon, Nicko och Lisa sitter i soffan och latar sig. Jag har förövrigt tagit mig ur rollen som prinsessa. Jag och Linnea har ju varit och berättat våran påhittade saga på Tuböleskolan för sexåringar idag. Det gick nog bra med tanke på att när jag tog av mig kronan och den cerisrosa klänningen sa dom "Men du var ju ingen riktig prinsessa!?". Hehe.

Som Anki sa har våran dator gjort sitt, så mig lär ni väl kanske inte höra av på den närmaste tiden.



Ha ett trevligt liv!

//Matilda


Tisdag

Matildas dator har lagt av så tanken är som så att det är jag som skall hålla liv i bloggen tills vidare. Ikväll bjuder jag bara på ännu en bild men framöver blir det andra bullar. Sussa sött nu prinsar och sessor.



//angelica

Hälsar trevlig måndag med en bild




//angelica


Söndagkväll

Allt var bortplockat, rummet var någorlunda städat och jag funderade lite lätt på att lägga mig framför någon serie och hoppas på bättre tider. Plödsligt faller poletten ner och jag inser att jag måste kunna berätta om min engelska bok imorgon och sen så har jag inte ens öppnat samhällsboken än. Någon mer än jag som tror att det kommer bli en lång kväll?



//angelica

  

Fjällen

Jag HATAR att städa
Jag HATAR att packa upp
Jag HATAR att vara sur

Tur att jag gör bort allt på samma dag. Detta innebär att det blir en bättre dag imorgon.

Nu: bilder från fjälls.
 

Jag och bror åker madrass från ett fjäll. Det va jättejättebrant. typ.


Hela familjen engagerar sig åt fisket.


Detta resulterade i en firre för fröken Lundmark. Duktigt nöjd efter att fått resans första och sista fisk.


Förresten, det va svinbra väder...

//angelica

Söndag

Helgen blev över mina förväntingar eftersom jag hade tänkt mig att dom flesta skulle ha annat för sig än att vara med lilla mig, men riktigt så blev det ju inte.
I Fredags var vi hemma hos mig och såg en halv men väldigt bra film, anledningen till att den bara blev halv var för att våran DVD pajade därefter slutade boxern att fungera..
Igår kväll så blev det att vara hos Lowa en stund somsagt, sen for jag och hon vidare till Lisa och där bakade vi en pollykaka som dom hungriga grabbarna sedan kom och åt upp. Var väl hemma kring tre inatt så jag tog mig en lång sovmorgon imorse!



snodde Lisas bilder hehe

Nu ska jag lägga mig och gosa med samhällsboken!

//Matilda

Lördag

Sitter och väntar på Jenka nu sen ska vi till Lowa :D



// Matilda

kycklingsallad

Kom precis in från en riktigt härlig promenad med Jennifer.
Idag så slutade vi redan klockan halv tolv. Som ni kanske förstår var Chiliconcarne inget som lockade så därför for jag Matilda, Emma, Emma, Jenny och Jenny och åt lunch på wayne's, ganska coolt där med våra namn haha(A)
Ikväll händer väl nått, hoppas jag!



Nu ska jag käka pizza!

//Matilda

friluftsdag

Idag började vi med att gå till älven och där satt hela klassen och åt lunch, vissa lekte lekar medan andra satt och pratade serious talk.
Efter det vandrade vi iväg till leo's lekland alla var glada och sprang omkring som småbarn. Vi hade roligt där med andra ord! Måste även tillägga att det var riktigt jobbigt också, men kan iaf säga att jag har testat allt där, jag och Linnea fick ta oss en extra runda för att se att vi inte missat något och då insåg vi ju att vi inte provat cyklarna så vi tog oss ett race, jag vann. Wihoo!

För övrigt ser jag inte framemot helgen, inte än så länge iallafall.


haha det närmaste leos jag kunde komma^^

//Matilda

Jag är lycklig

Sådär ja, nu har jag suttit klart framför datorn ikväll tror jag, eller efter detta blogginlägg förstås, men det är fort bortgjort.
Imorrn så är det friluftsdag för anderstorpskolan och SPSK1 har valt att fara och leka på leo's lekland, kan nog bli trevligt har ju aldrig varit där så jag är lite extra förväntasfull.
Nu blir det väl att se efterlyst eller något liknande med mamma, sen Big brother jävligt underhållande om jag får säga det själv.

Det var allt jag hade att dela med mig av ikväll hihi.



Vi hörs, Godnatt på er!

//Matilda

Hej

Kan ni gissa vad jag hittade i min väska när jag kom hem från skolan?? JO, mitt ena kursvalspapper som skulle vara inlämnat idag. Det konstiga är bara att jag lämnade ju in dom dag, men sen saknades ju mitt Sv-ordkunskapshäfte i min väska så då kunde jag alltså väldigt snabbt räkna ut att jag har lämnat in det häftet istället för kursvalspapperet. Klyftigt Matilda, mycket... vad händer nu då? Slipper jag läsa dessa kurser i tvåan då eller, hehe.

Förövrigt har det varit en skrattig dag idag, vet inte riktigt varför men det mesta har varit så roligt att det har förtjänat sig ett skratt, rätt lustigt ändå.


Gladaste bilden jag kunde hitta för tillfället.

//Matilda

Onsdag

Idag bär det av mot fjälls och jag tänkte passa på att ge er några bilder från förra årets resa.












Tack och bock. //angelica


fjäril

Bortsett från illamåendet har min dag varit bra. Jag har suttit ute i solen nästan hela dagen och läst ett tag, lyssnat på musik och annars bara drömt mig bort. Inte visste jag att jag var en sådan god dagdrömmare. Dessutom såg jag första fjärilen för i år också, då får man ju inget annat än sommarkänslor.
 




Tog någon bild här och där från i somras, bara för att jag ville fortsätta på samma spår

//Matilda

Måndag

Medan jag tar hand om mig själv så lever jag på den så kallade mackaroner dieten. Råkade koka några portioner för mycket igår och till lunch serverades det inget mindre än mackisar där heller. Men det är väl bara att stå ut med denna diet till torsdag då det förhoppningsvis bjuds på fjällenvofflor. Det kan vara världens godanste.

Snart kommer Lisa och jag har fortfarande inte gjort annat än tänkt på läxan. Jag får helt tänka på den en dag till. 

 

//angelica


Sjuk

Idag har jag varit hemma från skolan, jag mår inte helt okej om vi säger så. Däremot har jag kunnat sova bra inatt och somnade redan före tolvslaget. 
Idag så har jag har sovit och sett lite film, sånt som man brukar göra då man är sjuk helt enkelt.
Men nu tänkte jag sätta mig och klura på jag och Linneas saga som vi ska berätta nästa vecka, det är ju "berättarfestival" då. Vi kommer att vara på en förskola och berätta den för två klasser. Jag ska spela prinsessa och hon fattigkvinna, spännande va? Om ni är sugna kan ni ju alltid komma och titta. Haha skojaaa!




//Matilda


Tyck synd om mig

Jag taggar till en sömnlös natt inatt.. Jag sov hyffsat länge imorse sen blev det ut på en promenad i det dystra vädret med Lisa och Anki.
Då jag kom tillbaka upplevde jag kanske tillochmed det värsta illamåendet jag någonsin upplevt. Tillslut somnade jag och vaknade upp och mådde bättre. Nu tillbaks till varför jag taggar en sömnlös natt är givetvis för att jag sovit så mycket idag, och Söndagar brukar jag vanligtvis också ha svårt sova. Men det är bättre det än att illamåendet skulle attackera igen, vilket säkert lika gärna kan hända :(



// matilda

Söndag

Städa, mysa med challeman, se tv, promenera, handla, tänka på läxa, tänka lite till, se mer tv, sitta framför datorn, tänka på läxan, sitta kvar framför datorn. Jag känner att det kanske är dags att göra något åt den där tanken på läxan...

Ikväll blir det som vanligt dans i bygdsiljum och efter det kommer jennifer och håller monstren borta under natten. Man får bara hoppas att även hon läst senaste upplagan av kalle anka.



// angelica


Lördag

Idag har jag sett film med mamma och Maja, legat och degat och varit ute och gått med Anki sen blev det lite träning. Nu antar jag att jag kanske borde ta mig något att äta till middag och efter det fixa till sig lite och sedan dra iväg till Lison, vad som händer där är det ännu ingen som vet.



Ha en trevlig Lördagkväll alla!

//Matilda

Aldrig mer!

Kom just in efter min andra promenad denna Lördag.

Igår kom någon mindre intelligent person på att vi skulle se paranormal activities 2. Kul tänkte jag till en början, efter 6 minuter av denna jävla film så ville jag bara hem och under täcket. Det är lätt det värsta jag sett och inte blir det bättre av att snön rasar från taket mitt i en spännande scen. Till och med jag (som är jävligt modig) kommer aldrig se denna film igen. Då vet ni!

 

//angelica

1 April

Imorse fick jag ett samtal av Anki. Hon säger att det varit inbrott på skolan och att man inte får vara där (Anki som inte hade sovmorgon var redan på skolan). Jaha tänker jag, hemmadag idag då.. Sen frågar hon vilket datum det är idag, "första, andra, näe första!" säger jag.. Det hade fortfarande inte kopplat för mig, inte ens när jag berättade för henne vilken månad det var.. Måste nästan medge att jag blev en aning ägd där.

Efter en hel del velande om vi skulle in och se bio ikv eller inte, bestämde vi oss tillsist att vi bara ska umgås hemma hos Jenka ist. Jag som redan hade duschat och donat på känner nu att endast lite häng hos Jenka är jag alldeles för onödigt fräsch för hehe, men det får gå ändå :D
 



//Matilda

RSS 2.0